Pagina's

Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 november 2011

Meer zingen in de klas

Zingen in de klas: het is goed voor de ontwikkeling van kinderen én ontzettend leuk! Maar het gebeurt helaas niet altijd structureel in het basisonderwijs. Met de campagne ‘Zing’es’ vragen Muziek Centrum Nederland, Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstfactor aandacht voor het belang van zingen in de klas.

U bent groepsleerkracht? Ga naar de  inspirerende en gevarieerde kick-off bijeenkomst van de campagne Zing’es. Deze vindt plaats op woensdag 30 november in de Doelen in Rotterdam. De dag start met een symposium, met een viertal interactieve workshops waarbij zingen in de klas centraal staat en een paneldiscussie. Een feestelijke muziektheatervoorstelling ‘Zing’es de hele dag door!’ met onder andere Loes Luca, Kim Hoorweg, de Utrechtse Studenten Cantorij en zingende schoolklassen sluit deze dag af. Klik hier voor een overzicht en tijden van het hele programma.

U kunt zich opgeven voor deze dag via www.kunstfactor.nl/zing-es.
 Op het webformulier kunt u meteen de keuze voor de workshop aangeven. Na ontvangst van het volledig ingevulde formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw deelname. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. Bovendien ontvangen de eerste 50 aanmeldingen een gratis boek van keynotespreker Marcel van Herpen.
Aan het bijwonen van het symposium en de voorstelling zijn vanzelfsprekend geen kosten verbonden.

Het project Zing’es is een van de onderdelen van Muziek Telt! en richt zich op groepsleerkrachten die willen zingen met hun klas. Muziek Telt! is een initiatief van Muziekcentrum Nederland, Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst. Meer informatie is te vinden op http://www.muziektelt.nl/.